Efter semestern slutar Simon Jonegård som koordinator för föreningen Östra Vätterbranterna. Simon jobbar fortsatt som landsbygdsutvecklare på Jönköpings kommun. Från och med början av augusti tillträder Malena Heinrup tjänsten som biosfärkoordinator. Malena kommer arbeta 50 % med Östra Vätterbranterna från Jönköping kommuns näringslivsavdelning. Nedan kan ni läsa hennes egen presentation. Varmt välkommen Malena!

Hej!

Det är jag som är den nya koordinatorn! I tre års tid har jag följt Östra Vätterbranterna. Först genom min masteruppsats från Stockholm Resilience Centre/Stockholms Universitet där jag gjorde en nätverksanalys av de personer som hade ett engagemang i naturvårdsfrågor i området. LRF, hembygdsföreningar, myndigheter, ekologer, turistentreprenörer; det visade sig vara ett stort och brett nätverk av engagerade. Efter uppsatsen arbetade jag vidare som assistent i ett projekt som studerar samförvaltning i biosfärområden i Sverige och Kanada. Genom det projektet fick jag ytterligare kunskap om hur biosfärarbetet går till, vilka projekt som genomförts och vilka som är involverade. Att nu få jobba praktiskt och inte bara studera arbetet på håll känns jätteroligt!

I grunden är jag biolog men jag valde tidigt i min utbildning en mer samhällsinriktad väg med ekonomiska, kulturella, ekologiska och sociala perspektiv på våra naturresurser. Det passar som hand i handske med hur man arbetar i biosfärområden! Nu flyttar jag från Stockholm till ett litet hus på landet i branterna. Jag ser fram emot att lära känna er och området bättre och att vara med och verka för att Östra Vätterbranterna blir ett modellområde för hållbar utveckling.

Vi ses och hörs!

/Malena Heinrup

malena