Från föreställning The Other Way”. Skriven och regisserad av Eslam Al Hamdam själv flykting från Syrien

Föreställningen ”The Other Way”, skriven och regisserad av Eslam Al Hamdam, själv flykting från Syrien som skriver om sina umbärande från Syrien över till säkerheten i Europa och Sverige.

Föreställningen framförs av en grupp amatörer som alla har varit med om ungefär samma resa som Eslam. De kom till ett boende (Vida Vättern) där de träffades.

Föreställningen har redan varit på turné i stor del av Sverige och rönt stor uppskattning. Föreställningen i Huskvarna ska filmas av ett reportageteam från Stockholm.

Vi som tar hit föreställningen är Biosfärområdet Östra Vätterbranterna. Vi gör det för att vi vill föra samman stad och land. Föra samman de nyanlända svenskarna med de som bott här i generationer. Vi tror att denna föreställning kan ge samtal och förståelse för vad de nya svenskarna har varit med om.

I samband med föreställningen som tar knapp timme kommer det vara diskussion med publiken och med skådespelarna efteråt.

Förutom föreställningen i Huskvarna 4/4 kl 19 blir det föreställning i Tenhult Allianskyrkan 21/4 kl19 samt Adelöv pingstkyrkan 21/5 kl 16

Om Biosfärområdet och vår roll

Manne Ryttman 070-31 74 552
(Biosfärområdet sträcker sig från Öxnehaga, Huskvarna upp mot Gränna Adelöv och landsbygden däromkring.)

Om teatergruppen och föreställningen

Eslam Al Hamdan 073-872 96 29 (pratar mycket bra engelska och lite svenska)

Affisch – Annons (pdf)

The Other Way

Andra skriver om föreställningen The Other Way

Han får kulturer att mötas – www.affarsliv.com
Dansteater om människor på flykt – http://www.tranastidning.se